De oplossing ligt in de natuur

Hi! Wij zijn Ted Jan & Pieter.

Vanuit onze sterke overtuiging dat de oplossing voor onze klimaatvraagstukken in de natuur zelf ligt, zijn wij vastberaden om onze energie te steken in de regeneratie van ons landschap.

Pieter realiseerde zich dat het Nederlandse landschap zoveel bijzondere smaken kent en een groot potentieel aan plantaardige diversiteit nog onbenut is. Gaandeweg droomde hij al van allerlei bijzondere producten die tegelijkertijd bijdragen aan herstel van ons landschap. Tegelijkertijd laat de enorme teruggang van de Nederlandse biodiversiteit zien dat we een radicaal andere weg in moet slaan. Met een omvang van nog maar 15 procent van de natuurlijke situatie (PBL, 2015) bungelt Nederland onderaan. Een verlies dat grotendeels is veroorzaakt door intensieve landbouw. Het is dus tijd voor een herwaardering. Tijd om deze planten een plek te geven op ons bord én in het landschap.

 

Een regeneratief voedselsysteem

Op dit moment is het niet voldoende om voedsel te produceren en consumeren op een manier die schade toebrengt aan de gezondheid van de planeet en onszelf. Het is tijd om een einde te maken aan de vicieuze cirkel waarin het voedselsysteem zorgt voor degradatie van natuur, klimaat, werkgelegenheid en gezondheid. Daarom zetten wij ons in om een regeneratief voedselsysteem te creëren.

Een nieuw verhaal

Wat kunnen we doen om het landschap te herstellen?

Soms voelt het machteloos. Weet je niet wat te doen. Regeneratie van het land is een krachtig tegengeluid. Het is een concrete manier om in een positieve relatie met het land te komen. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Ondergewaardeerde planten

(On)bekende ingrediënten van meerjarige gewassen spelen de hoofdrol in onze campagnes en concepten.

Nieuwe smaken

Met innovatieve bereidingswijzen
verrassen we jou. Proef de
verschillende planten, ervaar de
complexiteit van de natuur.

Florerend landschap

‘Een paradijselijk landschap’ met
een rijke (bio)diversiteit en
meerjarige gewassen. Hier zetten
wij ons actief voor in.

Pieter Post

Oprichter

Ideeën bedenker. Haakt de juiste partijen aan en zorgt voor de uitvoering.

Ted Jan Post

strategische ondersteuning

Systeemdenker & strateeg. Weet altijd zaken vanuit een vernieuwend aspect te bekijken.

partners waar we mee hebben gewerkt

Samenwerken?

neem contact met ons op