Geniet van kastanje ijs uit Nederland. Ontwikkeld met Michelin sterrenchef.

In samenwerking met sterrenchef Emile van der Staak hebben wij een verrassende ijssmaak ontwikkeld. Een smaak die deze noot weer op de Nederlandse kaart zet.

0
Kilo tamme kastanje
0 +
Liter ijs
Exotische smaak

Door middel van innovatieve bereidingswijzen heeft Sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel een vernieuwende smaak uit tamme kastanjes gehaald.

Van Nederlandse bodem

Onze tamme kastanjes komen uit eigen land. Van de Kwaalburgse Hoeve, een koploper binnen agroforestry in Nederland

Volledig plantaardig

Het is ons gelukt om een verrassend romig ijs te maken volledig gebaseerd op planten.

onze samenwerking

Met sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel

Vanuit botanische gastronomie ontdekten we dat tamme kastanje heerlijk is in ijs. Samen vinden we het tijd dat deze noot meer onder de aandacht komt. Zo kunnen we met dit vernieuwende concept de uitdaging van de Kwaalburgse Hoeve aanpakken. Het toont dat voedselproducten bijdragen aan een florerend landschap.

Reacties op het ijs

“Het ijs was echt het lekkerste van het hele diner.”

“Na de eerste hap probeer ik het te associëren met iets wat je al kent. Maar die precieze associatie kwam maar niet. Het is echt een smaak op zich waar je aan moet wennen. Elke hap werd ook steeds lekker. Echt een unieke smaak.”

“Bij de eerste hap dacht ik “oh sterke smaak”, beetje koffie achtig. Maar het tweede hapje was milder. Proef kruiden (kaneel) en het heeft een caramel achtige smaak.”

“Lekker ijsje!
jum jum jum , niet te zoet,
lekkere balans.”

dit ijs proeven?

Schrijf je in voor updates