Weelde Woud

Hemelse producten uit een paradijselijk landschap

Over

Wij maken hemelse producten om een paradijs van het Nederlandse landschap te maken. Dat doen wij door te smaakexplosies te ontwikkelen gemaakt van te gekke planten die jij misschien niet kent of eet. Vervolgens zetten wij ons actief in om met deze planten regeneratieve landbouw aan te jagen in Nederland. Deze smaakexplosies dragen daarom bij aan meer plantaardige diversiteit in het landschap. Weelde Woud gelooft in een Nederlands landschap met blije boeren, zoemende bijen en tjilpende vogels. Bovenal maken wij gewoon hele lekkere producten die je doen verlangen naar meer.

het kastanje ijs

Weelde Woud maakt ijs op basis van kastanjes. Een bekende onbekende in Nederland. Deze noot is zoveel meer dan haar gepofte metgezel uit Frankrijk of Italië.

Restaurant De Nieuwe Winkel had deze supernoot gelukkig al in het vizier en ontdekte én creëerde deze intense smaak met hinten van mokka, walnoot en chocola. Wát een vondst! Botanische gastronomie in optima forma. Het tipje van de sluier als je het ons vraagt!

Én terwijl jij geniet van het ijs zorgen wij ervoor dat er meer tamme kastanjes geteeld gaan worden in Nederland. Een uitstekende boom binnen een paradijselijk boerenbedrijf met veel bomen en (bio)diversiteit.

te gekke planten

Wat de boer niet kent, dat eet die niet. Tijd om daar verandering in te brengen! 

Onbekende, ondergewaardeerde of nieuwe planten staan aan de basis van onze producten. Takken, bladeren, bloemen, vruchten, zaden en noten. Gekke planten waar je nog nooit van hebt gehoord of waarvan je dacht dat ze niet eetbaar waren. Bij ons vind je die terug! Zo brengen wij een ode aan de overvloed van eetbare planten die in Nederland groeien. Wij gaan een productlijn ontwikkelen van ijs tot spreads en soepen waarmee we de diversiteit aan planten kunnen vangen. Dat betekent meer diversiteit in het land en op je bord!

Smaakexplosies

Met vernuftige trucjes in ons voedsellab blazen wij jou van je stoel. Verzin het zo gek niet of onze gastronomische partner, restaurant De Nieuwe Winkel, tovert allerlei onverwachte creaties tevoorschijn uit de keuken. Wij geloven in hun filosofie, die van de botanische gastronomie. Geen simpel blaadje of nootje maar buitenaardse smaaksensaties. Planten zoals je die nog nooit geproefd hebt. Sluit je ogen, laat je verrassen door de complexiteit en verlang naar meer.

uit 't weelde woud

Zoemende bijtjes, fluitende vogels en bloeiende bomen. Dat is het paradijselijk landschap waar wij voor gaan! Daarom vinden wij het meer dan logisch om eetbare planten dichtbij huis te halen en van Nederland een eetbaar paradijs te maken. Echt boerenverstand is namelijk wanneer je bomen plant.

Alleen producten ontwikkelen is voor ons niet genoeg. Wij geloven in een nieuw verhaal, het verhaal van de natuur, het verhaal uit het Weelde Woud. Daarom treden wij op als aanjager van projecten die zorgen voor meer bomen en bijzondere planten in het landschap. Regeneratieve landbouw die goed is voor (bio)diversiteit, bodemgezondheid en blije boeren in Nederland. Wij geloven in een toekomst vol leven.

Help mee om van Nederland een paradijs te maken!

Samen zorgen we voor een toekomst met meer bijen, vogels en een florerend Nederlands landschap.

Wil jij ons helpen dit te realiseren? 

Laat dan je gegevens hieronder achter.