Hemelse producten. Uit een paradijselijk landschap.

Ontmoet Weelde Woud. Wij willen een paradijselijk landschap creëren van Nederland. Onze producten zijn daarom gemaakt van wilde & lokale ingrediënten die bijdragen aan herstel van het landschap. Zo laten we jou ervaren hoe een paradijselijk landschap smaakt.

Wilde planten

Wij geven onbekende en ondergewaardeerde planten een plek op ons bord én in het landschap.

Nieuwe smaken

Met innovatieve bereidingswijzen verrassen we jou. Proef de verschillende planten, ervaar de complexiteit van de natuur. 

Natuurlijk landschap

‘Een paradijselijk landschap’ met een rijke (bio)diversiteit en meerjarige gewassen. Hier zetten wij ons actief voor in.

Onze producten

Kastanje ijs

Een bekende ondergewaardeerde: de tamme kastanje. Laat je verrassen door deze intense smaak!

Hollandsche chunks

We blijven bij de kastanje en ontwikkelen een chunkie variant. Stay tuned!

Een paradijs van Nederland

Een paradijselijk landschap creëren. Van monocultuur naar polycultuur. Van destructief naar herstellend. Daar doen wij het voor.

Dat vraagt om een verandering van ons voedingspatroon. Wat je eet bepaalt hoe ons landschap eruitziet. Daarom willen we dat iedereen planten gaat eten die groeien in ons land én goed zijn voor het landschap. Dat doen we door onbekende en ondergewaardeerde planten te verwerken in mooie producten.

We zijn begonnen met de tamme kastanje. Een prachtige noot die al jaren in ons land voorkomt en goed is voor het landschap. De boom legt koolstofdioxide vast in de bodem en vormt een habitat voor dieren en andere planten. We werken samen met restaurant De Nieuwe Winkel en ontdekten dat tamme kastanje heerlijk is in ijs. Zo dragen onze verrassende producten bij aan een gezond en divers landschap.

Mijn verhaal

Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing voor het klimaatvraagstuk in de natuur zelf ligt. Waardoor ik tot dit inzicht kwam weet ik niet meer, wel was ik vastberaden om mijn energie te steken in de regeneratie van de natuur.

Ik realiseerde me dat het Nederlandse landschap zoveel bijzondere smaken kent en een groot potentieel aan plantaardige diversiteit nog onbenut is. Tegelijkertijd laat de enorme teruggang van de Nederlandse biodiversiteit zien dat we een radicaal andere weg in moet slaan. Met een omvang van nog maar 15 procent van de natuurlijke situatie (PBL, 2014) bungelt Nederland onderaan de lijst. Een verlies dat grotendeels is veroorzaakt door intensieve landbouw. Het is dus tijd voor een herwaardering. Tijd om de rijke diversiteit aan planten een plek te geven op ons bord én in het landschap.

Met Weelde Woud wil ik jou laten zien én proeven hoe mooi ons Nederlandse landschap is.

Contact

Mail naar info@weeldewoud.nl

 

 

Social

Nieuwsbrief