Wat we doen

In ons voedsellab combineren we botanische kennis met een gastronomische pioniersgeest. Restaurant De Nieuwe Winkel experimenteert graag en weet planten telkens tot een hoger niveau te tillen. Wij experimenteren met hen mee en zo komen we tot onze botanische producten.

Botanie

Er is een ongelofelijk rijke diversiteit aan eetbare planten die groeien in Nederland. Takken, bladeren, bloemen, vruchten, zaden en noten. Inheems of exoot. Er is een enorm potentieel dat nog voornamelijk ondergewaardeerd of onbekend is. Wij geloven in de kracht van plantaardige diversiteit en geven deze planten een plek in ons voedingspatroon. Want wat we eten is een weerspiegeling van het landschap.

Gastronomie

Alleen door middel van een gastronomische benadering kunnen we een eervolle ode brengen aan de plantaardige diversiteit in Nederland. Laat je verwonderen door bijzondere smaken. Proef de verschillende planten, ervaar de complexiteit van de natuur.

 

Het kastanje ijs

Een bekende ondergewaardeerde: de tamme kastanje. Bekend bij velen maar doch zo ondergewaardeerd in ons voedingspatroon en landschap. Tijd om hier verandering in te brengen!

Gelukkig had restaurant De Nieuwe Winkel deze supernoot al in het vizier en hebben zij deze bijzonder intense smaak weten ontdekken. Geen product dat de kracht van botanische gastronomie beter toont dan dit. In onze ogen symboliseert het welke verrassende smaken er voortkomen uit het Nederlandse landschap.

Genieten doe je nu van deze bijzondere smaak en later van de vele kastanjes die Nederland rijk zal zijn. Paradijselijke voedselproductie met meer bomen én geteeld in samenwerking met de natuur zodat biodiversiteit en gezondheid van het Nederlandse landschap toeneemt.

Botanie

Onbekende, ondergewaardeerde of nieuwe planten staan aan de basis van onze producten. Takken, bladeren, bloemen, vruchten, zaden en noten. Inheems of exoot. Als je goed om je heen kijkt vind je een overvloed aan eetbare planten die groeien in ons land. Wij geloven in de kracht van plantaardige diversiteit en geven deze planten een plek in ons voedingspatroon. Wij gaan een productlijn ontwikkelen van ijs tot spreads dat een weerspiegeling geeft van een paradijselijk landschap. Meer diversiteit. Meer smaak. Meer natuur.

Gastronomie

Wij geloven in de baanbrekende kracht van botanische gastronomie om nieuwe toepassingen voor planten te vinden. Daarom werken wij samen met hét restaurant dat botanische gastronomie op de Nederlandse kaart heeft gezet: De Nieuwe Winkel. Door te experimenteren met verschillende bereidingswijzen weten zij planten tot een hoger niveau te tillen. Laat je verwonderen door bijzondere smaken. Proef de verschillende planten, ervaar de complexiteit van de natuur.

Landschap

Een paradijselijk landschap. Daar is het ons om te doen. Van monocultuur naar polycultuur. Van destructief naar herstellend.

Alleen producten ontwikkelen is voor ons niet genoeg. Wij gaan optreden als aanjager van pioniersprojecten, door coalities te vormen voor herstellende landbouw initiatieven of door ruchtbaarheid te geven aan de teelt van ondergewaardeerde en onbekende planten. Overtuigd vanuit urgentie zetten wij ons in voor een nieuw verhaal, het verhaal van de natuur, het verhaal uit het Weelde Woud. Een landschap met meer plantaardige diversiteit, meerjarige gewassen en regeneratieve landbouw. Zo creëren we een natuurlijk paradijs van Nederland, een florerend ecosysteem met herstellende landbouw en blije boeren.

Help mee om van Nederland een paradijs te maken!

Samen creëren we meer ruimte voor herstellende landbouw in Nederland. Wil jij ons helpen dit te realiseren? 

Laat dan je gegevens hieronder achter.